Banner-Sustainability-Collaborations

YHTEISTYÖ

 

NY-YRITYS LÖYTÄÄ UUSIA KÄYTTÖKOHTEITA TRANEMO KANKAILLE

NY-yritys Flameless kysyi syksyllä 2018 Tranemolta, voisimmeko kuvitella ylijäämäkankaiden myyntiä heille ja heidän palosuojatut esiliinat liiketoimintakonseptilleen. Tuolloin vasta aloittelevaa yritystä johtavat Jonathan Anderson, Peter Hörstedt, Vendela Palmqvist ja Ida Andersson. Yhteistyö oli itsestään selvää Osana Tranemo World Care -huoltoa. Olimme myös uteliaita yrityksestä ja käytimme tilaisuutta hyväksemme haastatella esiliinojen takana olevien nuoria.


Miten keksitte tämän liikeidean?

Saimme käyttöömme palosuojattua ylijäämäkangasta. Mietimme, mitä voisimme tehdä siitä. Esiliina. Se tuntuu hyvältä, helppo valmistaa ja voimme myydä paljon.

 

Kuinka kehititte muotoilun?

Soittelimme kokeille ja kysyimme mitä toimintoja he toivoisivat esiliinalle. Näin päädyimme siihen että esiliinan ulkopuolelle on ommeltava yksi tasku ja pyyheliinanpidike.

 

Mitä ainutlaatuista esiliinassa on?

Turvallisuus on tärkeintä mutta painotamme myös että jokainen esiliina on ainutlaatuinen. Yhdistelemme monia eri taskuja ja pyyheliinanpidikkeitä. Kun ostat esiliinan meiltä voit olla varma että kenelläkään muulla ei ole samanlaista. Tämän lisäksi kaikki materiaali on ylijäämää, jopa nahka ja esiliinojen pakkaukset. Tästä johtuen tuote on todella ympäristöystävällinen. Meille on todella tärkeää että tuotteet ovat ympäristöystävällisiä.

 

Kuinka tuotanto tapahtuu?

Osat leikataan Tranemolla. Tämän jälkeen esiliinat ommellaan Idesömnadilla Boråsissa. Taskut ja pyyheliinanpidikkeet ovat Elmolta. Ompelemme ne itse. Meille on tärkeää että valmistus tapahtuu paikallisesti. Meillä oli vaihtoehtona Viktigt för oss att all tillverkning sker lokalt. Meillä oli mahdollisuus valmistaa Puolassa, mutta emme halunneet sitä. Kaiken on tapahduttava lähellä. Image on kestävyys.

 

Ketkä ostavat esiliinaa?

Tällä hetkellä suuri osa on mennyt yrityksille. Olemme markkinoineet esiliinaa yrityksille joululahjaksi. Olemme myyneet paljon myös yksityishenkilöille sosiaalisen median, messujen ja joulumarkkinoiden välityksellä.

 

Oletteko oppineet mitään NY:n johtamisesta?

On tärkeää, että meillä on pitkän tähtäimen visio. Paljon tuotannosta ja säännöistä. Olemme saaneet käsityksen kuinka yritystä johdetaan. Kuinka käyttäytyä ja miten rakentaa liikeidea.

 

Mitkä ovat yrityksen tulevaisuuden näkymät?

Nyt meillä on vain yksi esiliina mutta ajatuksena on tuoda myös käsineitä, patalappuja ja pyyheliinoja.


Flameless UF