TRANEMOSTA

Olemme työskennelleet Tranemolla turvallisemman työpaikan puolesta jo yli 90 vuoden ajan

20 vuoden ajan olemme olleet Euroopan johtava palo- ja valokaarisuojattujen työvaatteiden toimittaja.

 

Tranemo-konsernilla on tällä hetkellä pääkonttori ja myyntikonttori Ruotsissa sekä tytäryhtiöt Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Benelux-maissa (Belgia, Alankomaat ja Luxemburg), Saksassa, Sveitsissä, Espanjassa ja Portugalissa. Yhdessä muodostamme yhden vahvimmasta myynti- ja palveluorganisaatiosta Euroopassa.

Konserni toimittaa vuosittain yli 700 000 korkealaatuista työvaatetta asiakkaille Euroopassa ja muualla maailmassa. Pääkonttorimme ja logistiikkakeskuksemme sijaitsevat Tranemossa, Ruotsissa, ja suurin osa tuotannostamme tapahtuu omissa tuotantolaitoksissamme Bulgariassa tai kumppaniyritystemme tiloissa Euroopassa.

 

Innovaation ja kasvun perintö

Vuonna 1934 Tranemo tarvitsi työpaikan naisille, ja päätettiin rakentaa ompelutehdas. Kolme perhettä kantoi raskaan taakan projektissa, mutta lähes koko kaupunki puuttui asiaan ja toteutti sen. Muutaman vuoden kuluttua yhtiöitä oli kolme, joista yksi oli Tranemo Textil AB, jonka ainoaksi omistajaksi tuli Gustav Kjöllerström.

 

Vuonna 1970 Gustavin tytär Inga ja hänen miehensä Håkan Larsson ottivat yrityksen haltuunsa. Sillä välin hänen poikansa K-G johti omia ompelutehtaitaan Portugalissa, toimittaen Tranemo Textilille ja oli samalla useiden Pohjoismaiden suurimpien työvaatemerkkien tuotantoyksikkö.

 

Håkan ja Inga vierailivat Bulgariassa vuonna 1998, jossa tehtiin päätös Svea tehtaan ostamisesta. Yhdessä Gustav tehtaan kanssa 63 % palosuojattujen vaatteiden tuotannostamme tapahtuu täällä. Tällä hetkellä 89 prosenttia kokonaistuotannostamme tapahtuu EU:ssa.'

Vuodesta 2008 lähtien Håkanin ja Ingan poika Max on toiminut Tranemon toimitusjohtajana, heidän tyttärensä Sofie on talousjohtaja ja näin on Tranemon kolmas sukupolvi syntynyt.

 

TWW_sk_ret_70-tal_horizontal

Tranemo - Johtava turvallisuus- ja innovaatioyritys

Tranemon yksinkertainen visio on, että kukaan ei loukkaantuisi vakavasti onnettomuudessa, jossa oikeat työvaatteet olisivat voineet estää tapaturman tai auttaa vähentämään sen seurauksia. Pyrimme tekemään työpaikoista turvallisempia johtamalla uusien edistyneiden palosuojausratkaisujen kehittämistä. Autamme myös tarjoamalla markkinoille parhaat neuvot siitä, miten suojautua erilaisilta työpaikan riskeiltä, kuten kuumuudelta, liekeiltä, valokaarelta, sulalta metallilta, kemikaaleilta ja räjähdysriskiltä.

 

Tämän varmistamiseksi tarjoamme koulutusta kaikille työntekijöillemme aina hallituksen jäsenistä uusimpiin rekrytointeihin. Kutsumme tätä nimellä The Safety Academy. Näihin koulutuksiin kuuluu tutustuminen toimialoihin, joilla asiakkaamme työskentelevät, heidän turvallisuustarpeisiinsa ja -riskeihinsä, kuhunkin skenaarioon sopiviin tuotteisiin ja moniin muihin alueisiin. Se on syvään juurtunut osa Tranemon DNA:ta ja kulttuuria ja auttaa meitä saavuttamaan visiotamme ja ydinarvojamme – olla innovatiivisia, luotettavia ja asiantuntijoita.

 

Työskentelemme kohti visiotamme tunnistamalla piileviä vaaroja ja auttamalla asiakkaitamme räätälöimällä tuotteitamme juuri heidän erityistarpeisiinsa. Tiivis yhteydenpito asiakkaisiimme ja heidän haasteidensa kuuleminen on tärkeä osa työtämme. Suuri syy sisäiseen Safety Academy -projektiimme on varmistaa, että kaikilla tranemolaisilla on syvällinen ymmärrys asiakkaidemme tarpeista riippumatta asemasta organisaatiossa.

 

Varmistaaksemme, että tarjoamme alan korkealaatuisimpia vaatteita, teemme läheistä yhteistyötä joidenkin markkinoiden innovatiivisimpien kutojien, neulojien ja kuitutoimittajien kanssa luodaksemme omat tekstiililaatumme. Nämä tekstiilit lähetetään sitten Bulgarian tehtaisiin ja niistä valmistetaan palosuojatut vaatteemme ja henkilösuojaimemme.

 

Tranemo toimii vain sisäisesti palosuojattujen kankaiden kanssa - suojausta ei voi kuluttaa tai pestä pois kankaasta. Siksi kankaan tarjoama suoja kestää koko vaatteen eliniän.

 

Asiakkaitamme on monilla eri teollisuudenaloilla, kuten sähkö- ja energiateollisuudessa, sulatoissa ja valimoissa, hitsauksessa, rautateillä, kaivosteollisuudessa, räjähdeteollisuudessa, petrokemianteollisuudessa, sähköautoteollisuudessa ja liikenteessä. Kaikki varastotuotteemme ovat täysin sertifioituja asiaankuuluvien EN-standardien mukaisesti.

Kestävä tulevaisuus: vastuumme

80 % vaatteen ympäristövaikutuksista syntyy tuotantovaiheessa. Tekemällä mahdollisimman kestäviä muutoksia ja valintoja minimoimme tuotantovaiheen ympäristövaikutuksemme. Tietoinen päätös on ollut luoda henkilönsuojaimia, jotka ovat mahdollisimman pitkäikäisiä, varmistaa, että ne on helppo korjata ja kouluttaa asiakkaitamme ja kumppaneitamme siitä, miten se tehdään.

Henkilönsuojainteollisuus sattuu myös käyttämään PFAS-yhdisteitä monissa vaatteissa, millä on erittäin kielteinen vaikutus ympäristöömme ja terveyteemme. Tietyissä riskiympäristöissä on kuitenkin tiettyjä etuja, joita mikään muu materiaali ei pysty vastaamaan. Pyrimme siihen, että PFAS-yhdisteitä ei käytetä vaatteissamme lainkaan ja olemme aktiivinen osa "Ei PFAS:lle" -liikettä tarjoamalla PFAS-yhdisteitä vain henkilönsuojaimissa, joissa mikään muu materiaali ei voi paremmin hallita turvallisuusriskejä.

Pitääksemme itsemme vastuullisina ja mitataksemme ponnistelujamme tuotamme oman vuosittaisen kestävän kehityksen raporttimme ja osallistumme EcoVadisin kestävyysluokitukseen.

Family
CantexWS_67378800_67298800_foundries_06_small

Katse tulevaisuuteen: Lisää turvallisuutta ja kestävyyttä

Missiomme ytimessä on sitoutuminen positiivisen muutoksen edistämiseen palosuojattujen henkilönsuojainten alalla. Innovaation ja huippuosaamisen kulttuurilla olemme sitoutuneet nostamaan rimaa ja asettamaan uusia standardeja laadulle ja suorituskyvylle.

Strategisen tuotekehityslähestymistavan avulla tutkimme jatkuvasti eri tapoja ja käytämme uusia tekniikoita parantaaksemme henkilönsuojainratkaisujemme tehokkuutta ja luotettavuutta. Lisäksi keskittyminen kestävään kehitykseen ajaa meitä tutkimaan vaihtoehtoisia materiaaleja ja tuotantomenetelmiä varmistaen, että tuotteemme eivät ainoastaan tarjoa ylivoimaista suojaa vaan myös edistävät terveempää planeettaa.

Pysymällä kehityksen kärjessä ja ennakoimalla asiakkaidemme muuttuvia tarpeita jatkamme edelleen alan kärjessä ja annamme yksilöille ja organisaatioille luottamusta työskennellä turvallisesti haastavimmissakin ympäristöissä.

Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä ja mikäli haluat tietää lisää meistä, voit seurata meitä LinkedInissä.

 

If you have any questions, don’t hesitate to contact us and if you would like to see more from us you can follow us on LinkedIn. 

 

Kaikki turvallisemman työympäristön puolesta.

Vuodesta 1934.