Banner-Branding

LOGOMERKINNÄN VAATIMUKSET

 

Yrityksen logon laittaminen työvaatteeseen on hyvin yleistä, toimitamme noin 100 000 logolla merkattua vaatetta vuosittain. Kun merkataan palosuojattuja vaatteita on tärkeää ymmärtää että vaatteiden sertifioinnit asettavat vaatimuksia eri tavoilla merkatuille vaatteille ja vääränlaisella ratkaisulla voi olla negatiivinen vaikutus vaatteiden suojaus ominaisuuksiin. Lämpösiirtokuvaa, irtomerkkiä tai brodeerausta, joka on kooltaan pienempi kuin 10 cm² ei standardin EN ISO 14116 mukaan tarvitse testata.


LÄMPÖSIIRTOPAINATUS

Käytämme lämpösiirtomerkkien valmistuksessa InduTrans 15FR, monipuolinen siirtokuva joka toimii useimmilla kankailla ja painettaessa meidän palosuojatuille materiaaleille täyttää siirtokuvapainamisen vaatimukset EN Iso 14116 luokka 3 mukaan. Lämpösiirtokuvissa lämpö säilyy kauemmin kuin kankaassa, jos siihen kohdistuu korkea lämpö. Turvallisuussyistä emme suosittele käytettäväksi suuria peittäviä kuvia. Turvallisinta on painaa kuva vaatteelle, jonka alla on useampi ihoa suojaava kerros. Lämpösiirtomerkkien peittävyys tummilla kankailla on 99%. Siirtomerkkien suositeltu pesu max 60°C ja rumpukuivaus matalassa lämmössä (vaatteet pestään ja kuivataan kääntöpuoli ulospäin).


IRTOMERKKI

Vaatteeseen ommeltavien irtomerkkien tulee olla palosuojattua kangasta. Standardin EN 1149-5 mukaan merkki on kiinnitettävä vaatteeseen niin että sitä ei voida poistaa.


BRODEERAUS

Jos palosuojattuun vaatteeseen brodeerataan suoraan, on käytettävän langan oltava palosuojattu.


LOGOMERKINTÄ HUOMIOVAATTEESSA

EN ISO 20471 mukaan sertifioidulla huomiovaatteella on aina minimivaatimus fluoresoivan kankaan pinnan koolle, pinnan koko määrittelee sertifioinnit eri näkyvyysluokille. Jotta fluoresoivalle pinnalle ei aiheudu haittaa, logomerkintä tulisi sijoittaa kontrastivärille tai olla suhteellisen pieni. Housujen logomerkintää ei suositella fluoresoivalle pinnalle. Sama suositus koskee EN ISO 20471 mukaan sertifioituja yläosia, joissa on suhteellisen pieni fluoresoiva pinta (esim. lyhythihaiset vaatteet, naisten vaatteet tai erittäin vähän fluoresoivat vaatteet). Epäselvissä tapauksissa, tarkista Tranemolta näkyvyyteen liittyvät kysymykset.


EN-STANDARDIEN MUKAISTEN MERKINTÖJEN VAATIMUKSET


StandardiLämpösiirtopainatusBrodeerausIrtomerkki
EN ISO 11612
IEC 61482-2
EN 61482-2

EN ISO 11611
EN 13034 Type PB [6]
Lämpösiirtopainatusten tulee olla hyväksytyt EN ISO 14116 luokka 3 mukaan. Painettava kohtaan, jossa useampi kangaskerros päällekkäin. Vältä suuria painatuksia, jotka peittävät kankaasta suuria aloja.Brodeerauslangan tulee olla hyväksytty EN ISO 14116 luokka 3 mukaan. Brodeerattava kohtaan, jossa useampi kangaskerros päällekkäin.Irtomerkin kankaan tulee olla hyväksytty EN ISO 14116 luokka 3 mukaan.
EN 1149-5 Lämpösiirtokuva joka on isompi leveydeltään kuin 5 cm ja isompi kuin 100 cm² sekä korkeampi kuin 2 mm, tulee testata EN 1149-5 mukaan.Broderaus joka on isompi leveydeltään kuin 5 cm ja isompi kuin 100 cm² sekä korkeampi kuin 2 mm, tulee testata EN 1149-5 mukaan.Irtomerkit, jotka ovat suurempia leveydeltään kuin 5 cm ja isompia kuin 100 cm² sekä korkeampia kuin 2 mm, tulee testata EN 1149-5 mukaan ja kiinnittää pysyvästi.
EN ISO 20471Maximikoko riippuu vaatteen koosta.Maximikoko riippuu vaatteen koosta.Maximikoko riippuu vaatteen koosta.