Banner-Weld

HITSAUS

 

EN ISO 11611

EN ISO 11611
Suojavaatetus hitsaukseen ja vastaaviin töihin

Tässä standardissa määritetään suojavaatetus, jota käytetään hitsauksessa ja vastaavissa töissä suojaamaan roiskeilta (pieniltä sulan metallin roiskeilta), lyhytaikaiselta liekkikosketukselta, kaaren lämpösäteilyltä ja lyhytaikaiselta, tahattomalta kosketukselta noin 100 V DC jännitteellisiin sähköjohtimiin normaaleissa hitsausolosuhteissa.


Standardi on jaettu kahteen eri luokkaan riskin vakavuuden mukaan. Kankaan toimivuus hitsauksessa testataan 15 pisaralla (luokka 1) tai 25 pisaralla (luokka 2) sulaa metallia. Myös vaatteen suunnittelu on yksi muuttuja hitsausvaatteiden CE-merkinnässä. Haasteita PPE asuille tuo myös hitsauksessa syntyvä UV ja lämpösäteily ja tästä syystä 2 luokan vaatteet on useimmiten valmistettu paksummasta kankaasta.

 

LuokkaKuvausTestipisaroiden määräSäteilylämpö, RHTI24(Reaktioaika, sekuntteja)Sähkövastus Ω
1Suoja hitsaustilanteisiin, joissa muodostuu pieniä määriä roiskeita ja lämpösäteilyä, jotka eivät aiheuta vakavaa vaaraa.15≥ 7> 105
2Suoja hitsaustilanteisiin, joissa muodostuu suuria määriä roiskeita ja lämpösäteilyä, jotka aiheuttavat vakavaa vaaraa.25≥ 16> 105

Useimmat Tranemon palosuojautut kankaat läpäisevät standardin vaatimukset, vähintään luokan 1. Suurimmat haasteet kankaille aiheutuvat hionta- ja katkaisutöistä, joissa altistus on aina enemmän kuin luokka 2 testissä käytettävät 25 pisaraa. Suoritamme Tranemolla kangastestejä sekä käyttäjätestejä niin hitsaus kuin leikkaustöissä. Tranemo suosittelee eri suojausratkaisuja eri hitsaustöihin.

Weld