Banner-Welding

HITSAUS

 

Hitsaajat altistuvat jatkuvasti hitsauskipinöille, joten tarvitaan suojavaatteet, joiden kankaaseen tai taskuihin ei tartu hitsauskipinöitä. Myös lämpö- ja UV-säteily ovat vaarallisia hitsaajille, ja suosittelemme Tranemon Skinsafe-järjestelmän mukaisia ilmastoituja hitsausvaatteita.


RISKINARVIOINTI

  • Hitsauskipinät
  • Liekki & kuumuus
  • Lämpöstressi (-halvaus)

RISKINARVIOINTI

Kun työskentelet koko päivän raskaassa hitsauksessa tarvitset vaatteet jotka ovat stadardin EN ISO 11611 luokka 2 mukaisia ja joka on korkein suojaluokka yhdistettynä EN ISO 11612 standardiin. Standardi ohjaa pitkälti vaatteen suunnittelua koska hitsauskipinä ei saa tarttua vaatteeseen tai joutua avonaiseen taskuun. PPE-vaatteet altistuvat UV- ja lämpösäteilylle, jotka voivat johtaa käyttäjän lämpöstressiin (-halvaukseen). Vältääksemme tämän on vaatteissamme tuuletusaukot. Suosittelemme Tranemo Skinsafe järjestelmän mukaista kaksi- tai kolmikerrospukeutumista lämpösäteilyn eristämistä ja suojautumistason nostamista varten.

 

Kipinät hionnasta ja leikkaamisesta asettavat kankaan kovalle koetukselle kipinöiden suuresta määrästä johtuen. Suoritamme aina sisäisen leikkaustestin Tranemolla palosuojatuille kankaillemme voidaksemme suositella parasta vaatetta hionnasta/leikkaamiseen.


Suojavaatteiden valinta työprosessin mukaan
Luokka 1Käsihitsaus jossa vähäistä roisketta ja kipinöintiä; Kaasuhitsaus. Kaasuvolframihitsaus (TIG). Kaasumetallihitsaus (MIG). Juotos. Mikro plasmahitsaus. Pistehitsaus. Metallikaarihitsaus (MMA).
Luokka 2Käsihitsaus jossa paljon roisketta ja kipinöintiä; Metallikaarihitsaus (MMA) (Alkalinen tai sellupuikolla). Kaasumetallikaarihitsaus.(MAG)(hiilidioksiidi tai kaasusekoitus). Kaasumetallikaarihitsaus (MIG) (korkealla jännitteellä). Kaarihitsaus täytelangalla. Kovertaminen. Plasmaleikkaus. Happipolttoleikkaus. Lämpöruiskutus.
Suojavaatteiden valinta työympäristön mukaan
Luokka 1Koneiden käyttö mm: Happipolttoleikkauskoneet. Plasmaleikkauskoneet. Lämpöruiskutus. Penkkihitsaus.
Luokka 2Lämpöruiskutus; Rajallisissa tiloissa. Hitsaus ja leikkaus pään yläpuolella tai vastaavissa epätavallisissa asennoissa.