Banner-Sustainability-Sustainable-product-development-Chemicals

VÄHEMMÄN KEMIKAALEJA

 

Pyrimme varmistamaan, etteivät suojavaatteemme sisällä haitallisia, kiellettyjä tai käyttörajoitettuja kemikaaleja. Allekirjoittamalla Tranemo Acceptance Document -asiakirjan toimittajamme sitoutuvat noudattamaan näitä vaatimuksia ja rajoituksia.

 

Kemikaalien käyttö tuotekehityksessämme on joskus välttämätöntä. Ensisijaisesti pyrimme suojelemaan käyttäjiämme vakavilta paloriskeiltä. Ja haluamme tehdä sen kestävällä tavalla. Siksi kemikaaleja on käsiteltävä huolellisesti, jotta varmistetaan, että tuotteemme ovat turvallisia sekä käyttäjälle että ympäristölle.

 

REACH

TRANEMO-tuotteet on valmistettu kankaista ja lisävarusteista, jotka täyttävät REACH-vaatimukset. REACH on EU:n kemikaalilainsäädäntö ja lyhenne tarkoittaa kemikaalien rekisteröintiä, arviointia, lupamenettelyjä ja rajoituksia. ECHA on Euroopan kemikaalivirasto, ja Ruotsissa Ruotsin kemikaalivirastolla on päävastuu REACH-asetuksesta.

 

>> Paina tästä saadaksesi REACH lisätietoa.

 

Varmistaaksemme, että TRANEMO-tuotteet täyttävät kaikki REACH-asetuksen vaatimukset, käytämme RSL-luetteloa (rajoitettujen aineiden luettelo), kaikkien toimittajiemme on allekirjoitettava ja noudatettava sitä. TRANEMO RSL on luettelo kaikista aineista sekä niiden vaatimuksista ja raja-arvoista EU: n lainsäädännön mukaisesti. REACH-asetuksen lisäksi TRANEMO noudattaa RSL: n kautta kaikkia voimassa olevia EU: n säädöksiä, kuten POP-asetus (pysyvät orgaaniset epäpuhtaudet) ja biosidiasetus. TRANEMO RSL:n avulla voimme varmistaa, että toimittajamme seuraavat SVHC-aineiden (erityisesti vaarallisten aineiden) ehdokasluetteloa.

TRANEMO on RISE IVF: n kemikaaliryhmän jäsen, tämän ansiosta voimme pysyä ajan tasalla tutkimuksen ja lainsäädännön viimeaikaisesta kehityksestä. TRANEMO RSL päivitetään kahdesti vuodessa yhteistyössä RISE: n kanssa näin varmistamme että noudatamme kemikaaliryhmän suosittelemia rajoituksia ja päivitettyä lainsäädäntöä.

 

OEKO-TEX®

Lisäksi suurin osa kankaista ja lisävarusteista, joita TRANEMO käyttää, on sertifioitu luokkaan 2 Oeko-Tex®-standardin 100 mukaan. Oeko-Tex® on riippumaton kolmannen osapuolen sertifiointiprosessi, joka varmistaa haitallisten tai vaarallisten kemikaalien hallinnan.

 

>> Paina tästä saadaksesi Oeko-tex® lisätietoa

>> Oeko-tex® Todistus

 

PFAS


Perfluoroalkyyliyhdisteitä (PFAS) on käytetty tekstiiliteollisuudessa jo pitkään suojaamaan tekstiilejä kosteudelta, rasvalta ja lialta. Nämä aineet hajoavat kuitenkin erittäin hitaasti, joten niillä on negatiivinen vaikutus ympäristölle ja terveydelle. Täysin fluorihiilivedyttömän Cantex Weld Stretch -materiaalin lanseeraus on tuonut meidät lähemmäs tavoitettamme, joka on fluorihiilivetyjen asteittainen poistaminen tuotteistamme. Näemme valtavan potentiaalin vastikään kehitetyssä teknologiassa, joka poistaa fluorihiilivetykäsittelyn vaikuttamatta työvaatteiden kokonaissuojaustasoon. Olemme nykyään osa ruotsalaisen yleishyödyllisen ChemSec-järjestön ”No to PFAS” -liikettä, jonka tarkoituksena on vaikuttaa siihen, miten kemikaalilainsäädäntöä saatetaan voimaan käytännössä.


KEMIKAALIRYHMÄ


Tranemo on jäsenenä RISEn ylläpitämässä kemikaaliryhmässä. Sen ansiosta meillä on käytössämme arvokasta kemian ja ympäristöasioiden tietämystä, joka auttaa meitä työssämme kemikaalien parissa. Yhteistyössä RISEn kanssa päivitämme kiellettyjen ja rajoitettujen kemikaalien listamme (RSL) kahdesti vuodessa varmistaaksemme, että noudatamme kemikaaliryhmän suosittelemia rajoituksia ja lainsäädäntöä.