Banner-Atex

RÄJÄHDYSVAARALLINEN YMPÄRISTÖ

 

Työskenneltäessä siellä missä on riski että suojavaatteet synnyttävät kipinöitä (sytytyksen aiheuttaja) jotka voivat aiheuttaa räjähdyksen, vaaditaan palosuojattuja työvaatteita antistaattisilla ominaisuuksilla. Antistattisilla toiminnoilla ja oikeanlaisella vaatteen suunnittelulla eliminoidaan kipinän muodostumisen riski. Petrokemia teollisuudessa, kaasu ja muilla räjähdysvaarallisilla alueilla työskenneltäessä, suojavaatteiden antistaattiset ominaisuudet ovat äärimmäisen tärkeitä.


RISKINARVIOINTI

  • Räjähdysvaara / ATEX-ympäristö
  • Liekki & Kuumuus

RISKINARVIOINTI

ATEX-ympäristössä työskennellessäsi sinun on käytettävä EN 1149-5:n mukaisesti sertifioituja vaatteita varmistaaksesi, etteivät vaatteet synnytä kipinöitä, jotka voivat aiheuttaa räjähdyksen. Tämä on äärimmäisen tärkeää mm. petrokemian teollisuudessa, energiateollisuudessa, teollisuuden kunnossapidossa ja räjähdysvaarallisilla alueilla työskenneltäessä.

 

Useimmat palosuojatuista vaatteistamme on sertifioitu EN 1149-5:n mukaisesti ja niiden kankaisiin on sekoitettu antistaattisia kuituja. Kaikki metalliosat myös täyttävät suunnittelulle asetetut vaatimukset. EN 1149-5 merkityt antistaattiset vaatteet on tarkoitettu käytettäväksi Atex-alueilla 1, 2, 20, 21 ja 22. Happirikkaissa työympäristöissä tai 0 alueilla, antistaattisia vaatteita ei tule käyttää, ennen vastuuhenkilön hyväksyntää vaatetukselle. On erittäin tärkeää, että asianomaista suojavaatetusta käytetään oikein kyseisissä työympäristöissä. Näkyvyyttä parantavilla yksityiskohdilla varustettu Tera TX Non Metal -mallistomme on sovitettu erityisesti ATEX-ympäristöihin.

 

EX-tilojen luokitus/kaasu, sumu ja höyry
Tila 0Tila, jossa ilman ja kaasun, höyryn tai sumun muodossa olevan palavan aineen muodostama räjähdyskelpoinen ilmaseos esiintyy jatkuvasti pitkäaikaisesti tai usein.
Tila 1Tila, jossa ilman ja kaasun, höyryn tai sumun muodossa olevan palavan aineen muodostama räjähdyskelpoinen ilmaseos esiintyy normaalitoiminnassa satunnaisesti.
Tila 2 Tila, jossa ilman ja kaasun, höyryn tai sumun muodossa olevan palavan aineen muodostama räjähdyskelpoisen ilmaseoksen esiintyminen normaalitoiminnassa on epätodennäköistä ja esiintyessään kestää vain lyhyen ajan.

 

Ex-tilojen luokitus/pöly
Tila 20Tila, jossa ilman ja palavan pölyn muodostama räjähdyskelpoinen ilmaseos esiintyy jatkuvasti, pitkäaikaisesti tai usein.
Tila 21Tila, jossa ilman ja palavan pölyn muodostama räjähdyskelpoinen ilmaseos esiintyy normaalitoiminnassa satunnaisesti.
Tila 22 Tila, jossa ilman ja palavan pölyn muodostaman räjähdyskelpoisen ilmaseoksen esiintyminen normaalitoiminnassa on epätodennäköistä ja se kestää esiintyessään vain lyhyen ajan.