Banner-Care

HOITO

 

Suojavaatteen pitkä käyttöikä on sekä kustannustehokasta että kestävän kehityksen mukaista ja siksi sen oikeanlainen hoitaminen on ensiarvoisen tärkeää. - Ympäristöystävällisin tuote on tuote, jota ei koskaan tuoteta. Vaatteen elinkaareen vaikuttavat kaikki vaiheet ostamisesta työvaatteiden hävittämiseen.


HANKINTA

Kun on ajankohtaista sijoittaa henkilöstön turvallisuuteen, ensimmäinen ja tärkein askel on tehdä riskinarviointi ja tämän kautta turvata henkilöstön työntekeminen. Tranemolla emme usko multinorm-konseptiin vaan kehitämme jokaisen suojavaatteen suojaamaan erityisiin työtilanteisiin ja riskeihin materiaalien ja yksityiskohtien avulla. Antaaksemme parhaan mahdollisen suojan käyttäjälle. Pitkä kokemuksemme erikoistuen palosuojaukseen tuotekehityksessä, mahdollistaa sen että voimme auttaa sinua valitsemaan oikein usean eri kokoelman ja tuotteen parista. Kun riskit on tunnistettu, seuraava askel on löytää jokaiselle käyttäjälle istuvat ja sopivat vaatteet, niin että niitä käyttää jokainen, joka päivä ja koko ajan. Suojavaatteitamme on saatavissa monessa eri koossa, jotta jokaiselle löytyy sopiva koko ja saavutetaan suojaus. Varastoimme suurimmasta osasta housujamme 34 eri koossa.  


PESU

On olennaisen tärkeää, että kaikki palosuojatut vaatteet pestään ammattimaisesti ja niitä koskevia erityisohjeita noudattaen, jotta
voidaan varmistaa, ettei lika tuhoa niiden suojausominaisuuksia. Pesussa saa käyttää vain synteettisiä pesuaineita. Älä käytä
saippuaa tai huuhteluaineita äläkä valkaise vaatetta.

 

Suosittelemmer:

»  EN ISO 20471 mukaan sertifioidut suojavaatteet pestään erillään tai vaihtoehtoisesti muiden vaatteiden kanssa, jotka on sertifioitu EN ISO 20471 mukaan.

» Villaa sisältävissä vaatteissa on erityisen tärkeää oikeanlainen hoito. Villa on erityisen herkkä korkealle PH:lle ja pestään tästä syystä hellävaraisesti neutraalilla PH:lla. Suojavaatteet, jotka sisältävät villaa on pestävä erityisellä villaohjelmalla.

» Jotta vaatteet täyttävät EN 13034 vaatimukset, tulee ne tarvittaessa uudelleen kyllästää, kemikaalisuojauksen säilyttämiseksi. Nämä vaatteet tulee pesettää teollisessa pesussa, joilla on mahdollisuus uudelleen kyllästää vaatteet oikein.


Ole Tranemoon yhteyksissä saadaksesi täydentävää tietoa toimintatavoista pesun ja pinnan viimeistelyn osalta.


Pesusymbolit

Wash at max 40°C Pesu max 40°C Tumble dry low temprature Kuivaus rummussa pienellä temprature
Wash at max 40°C, gentle wash Pesu max 40°C, hienopesu Do not iron Älä silitä
Wash at max 60°C Pesu max 60°C Ironing max 110°C Silitys max 110°C
Wash at max 60°C, gentle wash Pesu max 60°C, hienopesu Ironing max 150°C Silitys max 150°C
Do not tumble dry Älä kuivaa Do not dry clean Kemiallinen pesu kielletty


LÄMPÖPAINETUUT HIJASTIMET

Ommellut heijastinnauhat voivat tuntua kovilta ja antaa epämiellyttävän tunteen neulokselle, joka on usein pehmeä ja elastinen. Tästä syystä vaatteen päälle painetut heijastinnauhat lisäävät mukavuuden tuntua myös vähän keveympien vaatteiden kohdalla. Jotta päälle painettujen heijastimien ominaisuudet säilyvät, ei vaatteita tule pestä pesussa, jossa pH on yli 8.

 

Tranemo suosittelee:

»  Pesu max 60°C

»  Käytä vain synteettisiä pesuaineita. pH-arvo alle 8 on suositeltavaa.

»  Älä käytä huuhtelu tai valkaisuainetta.

»  Suosittelemme kuivausta roikottamalla tai rumpukuivausta max 60°C. Tunnelikuivaus max 100°C on suositus.


PALOSUOJATUN VAATTEEN KORJAUS

Korjaamalla rikkoontunut vaate, jatketaan vaatteen käyttöikää ja ympäristövaikutus näin pienenee. Korjaukset eivät kuitenkaan
saa vaikuttaa vaatteen suojausominaisuuksiin ja kaikki korjaukset tulee suorittaa Tranemon ohjeistuksen mukaisesti ja identtisiä
kankaita ja tarvikkeita käyttäen.
Tranemo järjestää tarvittaessa sopivia korjaussarjoja ja toimittaa ohjeistuksen kun kyseessä on PPE tuotteen korjaus.

VAIHTO - KÄYTÖSTÄ POISTO

Kun vaate on ollut suorassa kosketuksessa liekkeihin tai voimakkaaseen kuumuuteen, se voi haurastua ja heiketä, mistä syystä se on poistettava käytöstä. Jos vaate on ollut alttiina kemikaaleille, jotka ovat tunkeutuneet sisälle kankaaseen, vaatteen antama suoja yleensä heikkenee, mistä syystä on harkittava vaatteen vaihtoa ja käytöstä poistoa. Katso lisätietoja verkkosivustoltamme www.tranemo.com tai pyydä meitä antamaan henkilöstöllenne palosuojakoulutusta yrityksessänne.