Banner-Safety

Sulattamot ja valimot

SULATTAMOT & VALIMOT

 

Sulattamoissa ja valimoissa työskentelevät tarvitsevat yleensä PPE kategoria III vaatteet, sillä työskentelylämpötila on huomattavan korkea ja on vaarana saada päällensä sulaa metallia. Loukkaantumisen välttämiseksi vaaditaan palosuojatutvaatteet EN ISO 11612 sekä että ne on sertifioitu oikealla koodikirjaimella.


RISKINARVIOINTI

  • Sulan metallin roiskeet
  • Liekki & kuumuus
  • Lämpörasitus
  • Valokaari (tietyt ammattiryhmät)
  • Liikenneonnettomuudet(rajoitettu riski)

RISKINARVIOINTI

Sulan metallin tarttuminen vaatteeseen voi aiheuttaa palovammoja. Riskin minimoimiseksi EN ISO 11612 D ja E määrittelevät vaatteen suunnitteluun vaatimuksia, kuten suljetut taskut ja piilotetut metalliosat, koska metalli johtaa lämpöä. Lämpöstressi on myös riskitekijä kyseisissä työympäristöissä. Estääksemme lämpösäteilyn aiheuttaman riskin ja suojauksen lisäämiseksi, suosittelemme Tranemo Skinsafe™järjestelmän mukaista 2 tai 3 kerrospukeutumista. Kerrosten väliin muodostuva ilmavaippa suojaa käyttäjää kuumuudelta ja energialta. Useampaan Tranemon suojavaatteeseen on myös lisätty näkyvyyttä alueella liikkuvien ajoneuvojen aiheuttaman riskin osalta.

 

Rauta ja teräs

Työskenneltäessä sulan raudan tai teräksen kanssa, tarvitaan EN ISO11612 E1-E3 – jossa E3 on korkein arvo, mukaan sertifioidut suojavaatteet. Jos kangas suojaa sulalta raudalta eikä metalli jää kiinni pintaan, suojaa kangas yleensä myös sulalta kuparilta, sulalta fosforipronssilta ja sulalta messingiltä.

 

Alumiini

Työskenneltäessä sulan alumiiniumin kanssa, tarvitaan EN ISO 11612 D1-D3 – jossa D3 on korkein arvo, mukaan sertifioidut suojavaatteet. Jos kangas suojaa sulalta alumiinilta eikä metalli jää kiinni pintaan, suojaa kangas yleensä myös sulalta alumiinipronssilta ja sulilta mineraaleilta.

 

Sinkki

Sinkki haastaa PPE vaatetuksen erityisellä tavalla, sillä sinkki tarttuu useampiin kankaisiin. Tranemon Apex malliston aramid kangas ei rikkoudu vaikka sinkki tarttuu kankaaseen. Pysäyttääksemme lämpösäteilyn pääsyn kankaan läpi ja nostaaksemme suojauksen tasoa, on Apex malliston housuissa ja takissa tuplakangas vaatteen etuosassa. Työskenneltäessä sulan sinkin kanssa, tarvitaan vähintään EN ISO 11612 mukaan sertifioidut suojavaatteet.

 

Muut metallit

Muilla metalleilla ja metalliseoksilla on erilaisia sulamislämpötiloja, viskositeetti ja tuotantoprosesseja, jotka asettavat erilaisia haasteita PPE vaatetukselle.

Jos käsittelette työssänne muita sulia metalleja, autamme mielellämme löytämään oikeat ratkaisut alanne tarpeisiin.