Banner-Garmentcertification

VAATTEEN SERTIFIOINTI

 

Kaikki Tranemon henkilösuojaimet ovat CE-merkittyjä. CE merkintä osoittaa, että ilmoitettu laitos on hyväksynyt vaatteet PPE-asetuksen (EU)2016/425 ja uusimpien euroopan (EN) suojavaate standardien mukaisia. Käyttämällä palosuojattuja vaatteita voidaan ensisijaisesti varmistaa, ettei tuli tartu vaatteisiin tai jatka palamista, jotta työntekijä ehtii reagoida ja hakeutua turvaan. Käytössä on useita sertifiointeja ja symboleja erilaisiin riskeihin ja Tranemo haluaa varmistaa, että valitsette yrityksenne riskeihin soveltuvan yhdistelmän.


PPE-asetus sisältää 3 luokkaa, luokka III on vakava vaara ja sisältää esim. valokaari IEC 61482-2 ja EN ISO 11612 D och E. Tranemon luokan III vaatteet on tarkastettu laaduntarkkailujärjestelmän (PPE-asetuksen moduuli D) mukaan, varmistaaksemme, että vaatteet ovat turvallisia käyttää. Vaatteet on CE merkitty ja vaatteen hyväksyneen ilmoitetun laitoksen numero annettu. Suojavaatetta kehitettäessä kaikilla standardeilla on erilaiset vaatimukset sekä kangas että sen suojaavat ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä, mutta myös vaatteen muotoilu tarkistetaan sertifioinnin aikana. Väärän muotoilun omaava vaate voi esimerkiksi aiheuttaa sulan metallin tarttumisen saumoihin tai taskuihin ja altistaa käyttäjän tarpeettomille riskeille.

 

Kun ilmoittamamme laitos hyväksyy vaatteen, saamme sertifikaatin, jossa kaikki standardit ja luokat on merkitty. Sertifikaatteja täydennetään vaatimustenmukaisuusvakuutuksella ja julkaistaan täällä verkkosivustollamme. Sertifikaatit tallennetaan jokaisen tuotteen alle, mutta myös koottuun luetteloon. Kun sertifikaatti on saatu, laitetaan vaatteen sisäpuolelle CE-merkintä, joka osoittaa minkä standardien ja luokkien mukaan vaate on hyväksytty. Täältä löytyy myös tietoa mahdollisista yhteissertifikaateista, kankaan laadusta ja pesuohjeista. Kaikissa sertifioiduissa vaatteissa on yksi tai useampia käyttöohjeita, jotka käyttäjän on luettava ennen vaatteen käyttöä, jotta varmistetaan, että suojavaatetta käytetään oikein ja että se suojaa käyttäjäänsä työpaikalla. Kiinnitämme vaatteen ulkopuolelle irtomerkkinä standardien symbolit, jotta käyttäjä voi helposti nähdä esim. mikä vaatteen Arc Rating on.

CE marking

CE-merkintä

Kaikki Tranemo PPE -vaatteet ovat CE-merkittyjä ja ne löytyvät suojavaatteen sisäpuolelta ja osoittavat, mitkä standardit ja luokat se hyväksyy.