PRODUCTS THAT LAST ARE VITAL FOR THE CLIMATE

Media-pressrelease-product-lifecycle

Nykyään, kun ilmastonmuutoksen vaikutuksilla on katastrofaaliset seuraukset, kasvihuoneilmiön voimistuminen ja ilmaston lämpeneminen ovat tosiasia. Ihmisen toiminta häiritsee luonnon ja ilmastojärjestelmän tasapainoa. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi kaikkien on autettava kohti kestävämpää tulevaisuutta siirtymisessä.

 

Nykyään, kun ilmastonmuutoksen vaikutuksilla on katastrofaaliset seuraukset, kasvihuoneilmiön voimistuminen ja ilmaston lämpeneminen ovat tosiasia. Ihmisen toiminta häiritsee luonnon ja ilmastojärjestelmän tasapainoa. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi kaikkien on autettava kohti kestävämpää tulevaisuutta siirtymisessä.

Tranemo on kehittänyt maailmanluokan suojavaatteita kestävällä tavalla yli 80 vuoden ajan. Alusta lähtien selkeä keskittyminen kestävään kehitykseen on ollut yksi yhtiön suurimmista liikkeellepanevista voimista. Tranemo on nyt omaksumassa uuden strategisen lähestymistavan kestävän kehityksen kysymykseen yhdistämällä henkilönsuojauksen tarpeen uusimpaan ympäristötutkimukseen. Tulokset on koottu Tranemon ympäristöstrategiassa keskittyen kestävän kehityksen prosesseihin ja tehokkaisiin ilmastotoimenpiteisiin.
Viimeisin tutkimuslaitos RISE: n tekemä tutkimusraportti osoittaa, että tehokkain tapa vähentää vaatteiden kulutuksen ympäristövaikutuksia saavutetaan lisäämällä vaatteen käyttöikää. Jos vaatteen käyttöikä kasvaa kolme kertaa, hiilijalanjälki ja vedenkäyttö vähenevät 65–66 prosenttia. Se tarkoittaa myös vähemmän jätettä ja resurssien käyttöä.

Otamme Tranemossa huomioon ympäristö- ja ilmastovaikutukset kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa, heti tuotekehitysvaiheesta alkaen.

”Olemme aina pyrkineet valmistamaan suojavaatteita, joilla on pidempi käyttöikä ja tämä asenne on syvälle juurtunut DNA: hamme ”, sanoo Tranemon toimitusjohtaja Max Larsson, joka yhdessä kestävän kehityksen päällikkö Kristina Alderinin kanssa ohjaa huomisen kestävän suojelun kehitystä.

Suojavaatteiden luominen ja samalla keskittyminen kestävään kehitykseen on vaativa prosessi. Tranemon tavoitteena on varmistaa, että käyttäjä saa ympäristöystävällisimmän tuotteen, joka samalla täyttää oikean suojaustason. Kartoittamalla asiakkaan tarpeet Tranemo aloittaa riskinarvioinnin jo käynnistysvaiheessa, jossa analysoidaan suojavaatteiden ympäristö, riskit, joille ne voivat altistua ja muut tärkeät muuttujat. Riskinarviointi on työn selkäranka ja sen perusteella Tranemo voi tehdä tietoon perustuvia päätöksiä sekä suojelun että kestävän kehityksen näkökulmasta.

Kristina Alderinin mukaan Tranemo valmistaa vaatteita, jotka on suunniteltu kestämään mahdollisimman pitkään, älykkään suunnittelun, materiaalivalintojen ja jotka ovat taatusti optimoidut teolliseen pesuun. Mutta on myös tärkeää tietää, miten vaatetta hoidetaan ja että sitä käsitellään oikein. Tranemolla on yksi alan kokeneimmista ja pätevimmistä joukkueista, jotka ovat aina valmiita auttamaan asiakkaita hyödyntämään kaikkia ainutlaatuisia yksityiskohtia. Pelkästään tällä voidaan edistää merkittävästi kestävyyttä.

 

Toinen tärkeä kestävyystekijä on, että Tranemon suojavaatteet on helppo korjata. Tarvittaessa Tranemo tarjoaa sopivat korjaussarjat ja ohjeet suojavaatteen korjaamiseksi oikein. Tämä tarkoittaa, että asiakas saa vaatteen, jolla on pidempi käyttöikä, alemmat kokonaiskustannukset ja vähäiset ympäristövaikutukset.

 

Sen lisäksi, että keskitytään ennakoivaan työhön tuotteen käyttöiän suhteen,  pyrkii Tranemo ehkäisemään ja vähentämään kielteisiä ympäristövaikutuksia lisäämällä ilmastotoimenpiteitä ympäristöstrategian mukaisesti. Ympäristötyön puitteissa toteutetaan useita hankkeita, joiden tavoitteena on vähentää energiankäyttöä ja liikenteen ympäristövaikutuksia sekä parantamaan tuotantoteknologiaa vähentämällä kemikaalien käyttöä luonnonvaroja käyttäen..