ASIAKASTAPAUS ALCOA

Banner-Media-Customer-case

ASIAKASTAPAUS ALCOA

Alcoa Norway ANS on osa Alcoa Yhtiötä (AA: NYSE), joka on yksi maailman johtavista alumiiniyrityksistä, nykyään sillä on sulattoja Listassa ja Mosjøenissä. Näiden kahden laitoksen kokonaistuotanto on 286 000 tonnia alumiinia vuodessa, ja ne toimittavat laadukkaita tuotteita pääasiassa eurooppalaisille valssaamoille ja valimoille.

 

Haaste

Alcoan toiminta Mosjøen alumiinisulatossa on vaativa ympäristö ja henkilökohtaisille suojavarusteille asetetaan korkeat vaatimukset parhaalla mahdollisella suojauksella ja mukavuudella.

“Yhteistyö Tranemon kanssa alkoi vuonna 2015, kun havaitsimme että elektrolyysiosastollamme käytetyt suojavaatteet eivät kestäneet nestekylpyjä ja metallia. Sula metalli tarttui työvaatteisiin ja aiheutti käyttäjälle palovamman riskin.”

- John Egil Marken, Turvallisuuspäällikkö, Alcoa Mosjøen

 

Sulattamon riskinarviointi

  • Sulan alumiinin roiskeet
  • Liekki & kuumuus
  • Lämpörasitus
  • Liikenneonnettomuudet (rajallinen riski)

 

Sulan alumiinin kanssa työskenneltäessä vaaditaan, EN ISO 11612 D3 standardin mukaisesti sertifioidut vaatteet. Vaatteeseen tarttunut sula metalli voi aiheuttaa palovammoja. Vahinkoriskin minimoimiseksi standardi määrittelee joitakin suunnitteluvaatimuksia, kuten suljetut taskut ja piilotetut metalliset osat. Kiitos heijastimien ja huomiokankaan yksityiskohtien näyt hyvin myös teollisuusympäristössä, jossa trukit ja kuljetusajoneuvot aiheuttavat yliajonvaaran.

 

Ratkaisu

“Tutkittuamme Alcoan suojaustarpeet tulimme siihen tulokseen, että on kyse suojavaatteista, jotka täyttävät EN ISO 11612 D3 vaatimukset, korkeimmalla suojauksella sulan alumiinin roiskeilta. Tranemo kehitti yhteistyössä Alcoan kanssa erikoiskokoelman, joka täyttää sekä optimaalisen suojauksen että toiminnallisen suunnittelun vaatimukset, kuten mukautetut taskuratkaisut ja paremman näkyvyyden.”

- Pål Brandrud, Toimitusjohtaja, Tranemo Norja.

 

Ainutlaatuista kokoelmassa oli että Tranemo onnistui kehittämään ainutlaatuisen villapohjaisen palosuojauksen joka yhdistää hyviä mukavuusominaisuuksia korkeimmalla suojauksella sulaa alumiinia vastaan. Lisäksi kokoelman vaatteisiin lisättiin vahvikekangasta kovalle altistukselle joutuviin kohtiin sekä korotettua näkyvyyttä lisättiin teollisuusympäristön liikenneonnettomuuksilta suojautumisen parantamiseksi.

Lopputulos

Ratkaisukeskeinen yhteistyö ja hyvä vuoropuhelu osapuolten välillä olivat avain hyvään lopputulokseen. Toinen menestystekijä oli säännölliset seurantakokoukset, joissa Tranemo sai Alcoalta palautetta sopivuudesta, käyttäjän mukavuudesta, käyttäjien testien arvioinnit vielä tehokkaammaksi ratkaisuksi.

”Me koimme Tranemon ammattitaitoiseksi yhteistyökumppaniksi, joka otti huomioon meidän ongelmamme ja kehitti hyvän suojaratkaisun, johon meidän työntekijämme ovat tyytyväisiä”.

- John Egil Marken, Turvallisuuspäällikkö, Alcoa Mosjøen

Tuotteita samasta mallistosta

    Lisää kaikki tuotteet sivulle "Minun tuotelistani".